نظارت و راهنمایی آموزشی

دانشجوی مدیریت آموزشی پردیس فارابی دانشگاه تهران

نظارت و راهنمایی آموزشی

دانشجوی مدیریت آموزشی پردیس فارابی دانشگاه تهران

بنده دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی مدیریت آموزشی در دانشگاه پردیس فارابی دانشگاه تهران می باشم و درس نظارت و راهنمایی آموزشی را با جناب آقای دکتر ابوالفضل بختیاری دارم این وبلاگ به دستور ایشان و به منظور آشنا کردن مخاطبان محترم با درس نظارت و راهنمایی آموزشی بنا شده است.
خواهشمند است با نظرات خود در پویایی هر چه بیشتر این وبلاگ سهیم باشید.

بایگانی
پیوندها

موک

چهارشنبه, ۱۶ دی ۱۳۹۴، ۰۲:۳۳ ب.ظ

تعریف موک و مزایا و معایب آن….. 

موک MOOC     از حروف اول  Massive Open Online Course  گرفته شده است به معنای لفظی دوره ی آنلاین باز و بزرگ.

موک  نوعی دوره آنلاین با هدف دسترسی آزاد از طریق وب و مشارکت در مقیاس بزرگ می باشد. دوره موک  بطور معمول شبیه دوره دانشگاه  می باشد ولی معمولا گواهینامه معتبری برای گذاراندن دوره برای فراگیران صادر نمی شود البته با بررسی یادگیری میتوان گواهینامه ای هم صادر کرد.

به اذعان کارشناسانی که در زمینه شبکه اجتماعی فعالیت می کنند موک اتصال شبکه های اجتماعی را کامل می کند .موک های ایجاد شده باعث تعامل فعال چند صد تا چند هزار دانش آموز می شود که با توجه به اهداف ، دانش قبلی و مهارت های یادگیری و منافع مشترک مشارکت آنها سازماندهی شده است .موک به طور کلی هیچ هزینه ای ندارد و هیچ پیش شرطی را هم نمی خواهد فقط کافی است دسترسی به اینترنت وجود داشته باشد. و تنها ملاک علاقه است نه انتظارات از پیش تعیین شده . موک ها هیچ مجوز رسمی لازم ندارند.]۱[

به طور کلی موک ها دو ویژگی مشترک دارند:

۱-دسترسی آزاد: شرکت کنندگان در این دوره ها نیاز به ثبت نام در مدرسه یا موسسه یا دانشگاه ندارند و نیازی به پرداخت پول هم ندارند.

۲- مقیاس پذیری:در دوره های سنتی یک درس برای تعداد محدودی از دانش آموز و معلم تعریف می شود ولی گستردگی موک  میتواند تعداد نامحدودی از شرکت کنندگان را پشتیبانی کند.

موک‌ها رایگان هستند، اما قابلیت سودآوری نیز دارند.بزرگترین شبکه آمریکایی موک، کورسرا، میزبان دوره‌هایی از ۱۰۰ دانشگاه در سراسر دنیاست. این شبکه امیدوار است دوره‌های رایگان مشوقی برای مردم باشد تا در دوره‌های پولی نیز ثبت‌نام کنند.تمامی آموزش‌های الکترونیک رایگان نیستند ،در برخی از دانشگاه‌ها، مدارک دوره‌های موک به عنوان واحد‌های درسی پذیرفته می‌شود که می‌توانند در بازار کار ارزشمند شوند. اما همچنان مدارک دانشگاهی الکترونیک به دانشجویانی داده می‌شود که در دوره‌های پولی شرکت کرده‌اند. برخی از مو‌ک‌ها از شیوه‌های آموزش چندرسانه‌ای و بازی‌های تعاملی نیز استفاده می‌کنندتفسیر تک تک حروف کلمه موک:


 

 

فواید موک:

۱ یادگیری در یک محیط غیررسمی یا یک شرایط غیر رسمی رخ میدهد و دانش آموز محدودیت های کلاس را ندارد.

۲  همه کار، افکار و آموزش می تواند به اشتراک گذاشته شود، و توسط همه شرکت کنندگان نقد و مشاهده شود.

۳ تمام آن چیزی که برای شرکت در دوره مورد نیاز است اتصال به اینترنت می باشد.

۴ دانش آموزان میتوانند تکالیف خود را در زمانی که خودشان دوست دارند و بازه ی گسترده بیشتری انتخاب کنند و انجام دهند.

۵ دوره موک  برای علاقه مندان رایگان می باشد.

۶ یک دوره موک  می‌تواند با استفاده از ابزار رایگان در اینترنت با هزینه کم توسط مربی راه اندازی شود.

۷  شرکت کنندگان مجبور به ثبت نام در موسسه میزبان دوره موک  نیستند.

۸  انعطاف پذیری یک دوره موک  اجازه می دهد تا زمانی که در دسترس باشد فراگیر در آن شرکت کند.

۹  افزایش مهارت دیجیتال و شبکه های اجتماعی و ….

دوره های موک  پتانسیل آموزشی زیادی دارند، دانشگاه های بزرگ جهان دوره های موک  را با اشتیاق بیشتری بر گزار می‌کنند.

10 آموزش الکترونیک می‌تواند تهدیدی برای آموزش،‌ آن‌طور که آن‌ را می‌شناسیم باشد
پیتر نوریگ[۱۱] یکی از پیشگامان موک می‌گوید:” شانس تجربه کردن آموزش تک به تک در دوره‌های آنلاین بیشتر از یک کلاس درسی پرجمعیت است.” هم‌چنین،‌ فروم‌های آنلاین به کابران اجازه می‌دهد در لحظه مشکلاتشان را با بقیه دانش‌آموزان مطرح کنند.

۱۱ داده‌های انبوه حاصل از آموزش الکترونیک می‌تواند با ارزش باشد
میلیون‌‌ها نفر در دوره‌های آنلاین، تست‌ها و اپلیکیشن‌ها ثبت‌نام کرده اند، و از آن‌جا که همه جواب‌های درست و آزمون‌های رد شده مستند می‌شوند، یک حجم عظیمی داده جمع‌آوری می‌شود. این ‘ تجزیه و تحلیل‌های آموزشیمی‌تواند به معلمان کمک کند بینشی بازتر و درکی عمیق‌تر از آموزش به طور کل به دست آورند.

مضرات موک:

1.امکان انحراف دانش آموزان از موضوع اصلی وجود دارد.

چون نمی توان کنترل کاملی بر نحوه ی عملکرد دانش آموزان داشت امکان اینکه دانش آموز درحین استفاده از یک موک به دنبال سرگرمی های دیگر برود وجود دارد.

2.ساختار مشخصی وجود ندارد.

دانش آموزان معمولا به ساختار رسمی عادت کرده اند و اگر به صورت ناگهان قرار باشد آموزش آنها به شکل موک ارائه شود بازدهی لازم را نخواهد داشت

3.ارتباط با گروه های سنی مختلف

این امر در ارتباطات عادی دانش آموز با همسالان خود تاثیر گذار است[

4.همه موافق نیستند که از همه ظرفیت‌‌های خود استفاده می‌کند
برخی از منتقدان می‌گویند محیط کامپیوتری، استقلال فکری و جلوه‌های خلاقانه را سرکوب می‌کند. برخی دیگر نیز به این نکته اشاره می‌کنند که هرچند در تئوری، موک می‌تواند برای دانش‌آموزان محروم خدمات تحصیلی ارائه دهد،‌ اما تا امروز تقریبا همه شرکت‌کننده‌ها در دوره‌های آنلاین از قشر تحصیل‌کرده و از کشور‌های توسعه یافته بوده‌اند
.

 

منبع:www.Ravesh Tadris.com

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۱۰/۱۶
ف.میعاد علی پور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی