نظارت و راهنمایی آموزشی

دانشجوی مدیریت آموزشی پردیس فارابی دانشگاه تهران

نظارت و راهنمایی آموزشی

دانشجوی مدیریت آموزشی پردیس فارابی دانشگاه تهران

بنده دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی مدیریت آموزشی در دانشگاه پردیس فارابی دانشگاه تهران می باشم و درس نظارت و راهنمایی آموزشی را با جناب آقای دکتر ابوالفضل بختیاری دارم این وبلاگ به دستور ایشان و به منظور آشنا کردن مخاطبان محترم با درس نظارت و راهنمایی آموزشی بنا شده است.
خواهشمند است با نظرات خود در پویایی هر چه بیشتر این وبلاگ سهیم باشید.

بایگانی
پیوندها

منابع اقتدار در رهبری سرپرستی

چهارشنبه, ۴ آذر ۱۳۹۴، ۰۲:۵۵ ب.ظ

کلمه اقتدار به قدرتی اشاره میکند که به منظور تاثیر گذاشتن  بر نحوه ی فکر کردن معلمان و عملکرد آنها در مورد تدریس و یادگیری، استفاده می شود.

منابع اقتدار:

سیاست ها و فعالیت های  سرپرستی می توانند بر پایه  یک یا ترکیبی از چهار منبع اقتدار قرار گیرند:

اقتدار اداری :

که در قالب دستورات، قوانین، مقررات، شرح وظایف و انتظارات می باشد. هرگاه سیاست امور سرپرستی بر مبنای اقتدار  اداری باشد، آنکاه از معلمان انتظار می رود که یا عملکردی مناسب داشته باشند و یاباعواقب آن روبرو شوند.

اقتدار فردی:

که در قالب سبک رهبری، مهارت انگیزشی ، مهارت های روابط انسانی می باشد.اگر سیاست و امور سرپرستی بر پایه اقتدار فردی باشد،آنگاه از معلمان اتظار می رود که به شخصیت سرپرست ، محیط مطلوبی که ایجاد شده، و انگیزه های رفتار مثبت پاسخ دهند.

اقتدار حرفه ای:

در قالب تجربه، دانش حرفه ای تدریس، دانش پژوهش، و تخصص فردی است.هرگاه سیاست و امور سرپرستی بر پایه اقتدار حرفه ای باشد، آنگاه از معلمان انتظار می رود تا به اجتماعی شدن مشترک، اصول کاری پذیرفته شده، و تخصص نهادینه شده پاسخ دهند. دراقتدار حرفه ای پژوهش انچه را که معلمان انجام دهند تعیین نمی کند بلکه به آنها در مورد تصمیمات کاری خودآگاهی می دهد.

اقتدار اخلاقی:

که در قالب تعهدات و وظایفی است که ارزش ها، ایده ها، و آرمان های مشترک حاصل شده اند. هرگاه سیاست ها و فعالیت های سرپرستی بر مبنای اقتدار اخلاقی باشند، آنگاه  از معلمان انتظار می رود تا به تعهدات و وظایف مشترک و نیز وابستگی متقابل حاصل از این تعهدات مشترک، پاسخ دهند.

از میان انواع مختلف اقتدار، اقتدار حرفه ای و اقتدار اخلاقی  بهتر هستند، چرا که می توانند به لحاظ اخلاقی، افراد را به یکدیگر،کارشان، و مسئولیت  هایشان مرتبط سازند.

 

منبع:سرجیوانی توماس جی، استارات رابرت جی(1393)، سرپرستی و نظارت آموزشی.مترجمان، عبدالحمید طاهری و محمدشعبانی، انتشارات اوای نور

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۰۴
ف.میعاد علی پور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی