نظارت و راهنمایی آموزشی

دانشجوی مدیریت آموزشی پردیس فارابی دانشگاه تهران

نظارت و راهنمایی آموزشی

دانشجوی مدیریت آموزشی پردیس فارابی دانشگاه تهران

بنده دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی مدیریت آموزشی در دانشگاه پردیس فارابی دانشگاه تهران می باشم و درس نظارت و راهنمایی آموزشی را با جناب آقای دکتر ابوالفضل بختیاری دارم این وبلاگ به دستور ایشان و به منظور آشنا کردن مخاطبان محترم با درس نظارت و راهنمایی آموزشی بنا شده است.
خواهشمند است با نظرات خود در پویایی هر چه بیشتر این وبلاگ سهیم باشید.

بایگانی
پیوندها

نظارت و راهنمایی

سه شنبه, ۲۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۲۱ ب.ظ

نظارت و راهنمایی معادل کلمه"supervision''است که در اصل از لغات لاتین"super"به معنای بالای سر و در بالا و "vider"به معنای مواظب بودن، بر کسی نظارت کردن، مراقبت کردن و دیدن ومشاهده کردن ترکیب شده است.در فرهنگ فارسی عمید نظارت به معنای زیرکی و فراست، نظارت  به معنای عمل ناظر و مقام او  و مراقبت در اجرای امری وراهنمایی به معنای عمل راهنما و راه را نشان دادن به کسی، رهبری و هدایت آمده است.

در فرهنگ تعلیم وتربیت نظارت و راهنمایی چنین تعریف شده است:"کوششهای مسئولان منتخب مدرسه برای راهنمایی و هدایت معلمان و دیگر کارکنان آموزسی در اصلاح وضع آموزش و روش های تدریس که مستلزم تحریک رشد و پیشرفت حرفه ای معلمان، انتخاب هدف های آموزشی تجدیدنظر در آنهاست"(گود، 1973).مارکس واستوپس(1971) هر گونه فعالیتی را که عمدتا برای اصلاح آموزش در کلاس درس صورت گیرد در حوزه نظارت و راهنمایی آموزشی تلقی کنند.برتون و برواکنر (1955) نظارت و راهنمایی آموزشی را خدمت فنی-تخصصی می دانند که هدف آن مظالعه و اصلاح همه عواملی است که بر رشد و پرورش کودک اثر می گذارد و معتقدنداین کار وقتی به طور موثر انجام می گیرد که مبتنی بر همکاری گروهی باشد.

در متون کلاسیک تربیتی، نظارت و راهنمایی به معنای کنترل، هدایت، و ارزشیابی امور جاری به منظور بررسی عملکردها، و ناظر آموزشی به معنای کسی که مسئولیت نظارت بر کمیت و کیفیت انجام کار دیگران رابر عهده دارد آمده است.

نظارت در این معنا بیشتر جنبه ی اداری دارد تا آموزشی، یعنی نظارت بر فعالیت، عمل، فرایند یا کار به نحوی که از لحاظ کمی و کیفی در سطح قابل قبولی انجام پذیرد.نظارت و راهنمایی مفهومی عام و کلی دارد،بدین معنا که در همه ی سازمان ها و موسسات کاربرد دارد.

 

منبع:نیکنامی،مصطفی،(1390)نظارت وراهنمایی وآموزشی،نشر سمت

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۷/۲۱
ف.میعاد علی پور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی